Persbericht 5 juni 2023

Feestelijke afsluiting WeekendKlas met wethouder Jermoumi in Boerhaave

Zondag 4 juni was de jaarafsluiting van WeekendKlas in Rijksmuseum Boerhaave. Tijdens dit twee jaar durende programma van JES Rijnland in samenwerking met Rijksmuseum Boerhaave maken nieuwsgierige kinderen kennis met diverse beroepen en sectoren. Ter gelegenheid van de laatste WeekendKlas van dit schooljaar gingen leerlingen in bijzijn van hun familieleden en wethouder Abdelhaq Jermoumi met elkaar in debat over het thema ruimtevaart.

Afgelopen zondag was het een drukte van jewelste in de congreszaal van Rijksmuseum Boerhaave. Leerlingen van WeekendKlas, hun ouders, broertjes en zusjes, gasten en medewerkers van JES en Rijksmuseum Boerhaave waren naar het museum gekomen voor de jaarafsluiting van WeekendKlas. Zeynep Uslu (sociaal professional JES): ‘Het is voor JES belangrijk om samen met alle betrokkenen het schooljaar af te sluiten. We zijn dankbaar voor de fijne samenwerking met Rijksmuseum Boerhaave. We laten bij de jaarafsluiting aan ouders, familieleden, gasten en de museummedewerkers zien waarom meedoen met WeekendKlas zo bijzonder is.’

Ruimtevaartdebat
Een leerling uit groep 7 droeg een treffend gedicht van Peggy Smith voor, dat voor de gelegenheid ook in het Arabisch werd vertaald. Leerlingen uit groep 8 debatteerden over onder meer de stelling ‘Ruimtevaart moet verboden worden voor toeristen’. Wethouder Abdelhaq Jermoumi reflecteerde op het debat en vond het knap hoe de kinderen met elkaar in discussie gingen: ‘Prachtig om te zien dat jullie niet uitgepraat raken over de stelling. Ik denk dat het belangrijk is dat jullie dat ook meenemen naar de toekomst, je mening geven is belangrijk’. De middag werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

WeekendKlas
Met WeekendKlas wil stichting Jeugd en Samenleving (JES) Rijnland de kansen van kinderen vergroten door hen te laten kennismaken met verschillende beroepen en sectoren en hen te helpen hun talenten te ontdekken. JES voert WeekendKlas al meer dan dertien jaar uit voor leerlingen uit groep 7-8 en de brugklas. Het traject duurt twee kalenderjaren en bestaat uit 30 lessen per jaar. WeekendKlassers komen iedere zondag naar het JES-lokaal in Rijksmuseum Boerhaave. Gastsprekers geven er les over thema’s als de rechtspraak, Artificial Intelligence, sterrenkunde en grafisch ontwerp. Ook maken de leerlingen excursies naar bijvoorbeeld Schiphol en de Oude Sterrewacht. Kijk hier voor meer informatie over de programma’s van JES of bel JES 071 342 09 00.

Foto: Eelkje Colmjon