Nieuws JES 15 jaar

Podcastserie JES Rijnland voor Gelijke Kansen

Gesprekken aan de spreekwoordelijke keukentafel. JES heeft voor haar 15-jarige verjaardag een serie van 15 podcasts cadeau gekregen. Hierin besteden we aandacht aan het thema Gelijke Kansen en gaan we samen met (toekomstige) partners, wetenschappers en mensen met ervaringskennis in gesprek.

Een podcastserie door Gerry van Bakel met directeur Carolien de Groot, een van de oprichters van JES Rijnland over Gelijke kansen voor kinderen. In het onderwijs, maar ook daarbuiten.

Wat betekent dat eigenlijk ‘gelijke kansen’? En hoe werken we daar aan? Wat zijn goede voorbeelden om over te nemen? Wat zijn valkuilen? En waarom moet je ondanks alle tegenslag, tegenwerking en pessimisme toch blijven geloven in ‘gelijke kansen voor ieder kind’?

Hierover gaat Carolien de Groot in gesprek met mensen uit het veld. Beleidsmakers, opinieleiders, schooldirecteuren, wetenschappers, leerkrachten, sociaal professionals, onderzoekers. Maar vooral ook met ouders, vrijwilligers, kinderen én jongeren zelf.

In deze serie kom je meer te weten over waar JES Rijnland voor staat, hoor je met welke organisaties en mensen we in de regio Leiden en Katwijk aan Gelijke Kansen (willen) werken. En kom je meer te weten over de mensen die zich in onze regio met hart en ziel inzetten voor een kansrijke jeugd.

De podcastserie JES Rijnland Gelijke kansen start in februari 2022. Ongeveer elke twee weken komt er een aflevering bij. De uitgekomen podcasts zijn los te beluisteren op onze jubileumpagina maar ook hier.