Persbericht 10 november 2022

Ontdek de dromen van ‘onze’ kinderen in de JES Dromentent

In de Dromentent van JES ontdek je maandag 21 november dromen van kinderen. Met het event wil Stichting Jeugd en Samenleving (JES) Rijnland bezoekers inspireren zich in te zetten voor gelijke kansen voor kinderen en jongeren. JES organiseert deze activiteit in het kader van Leiden European City of Science 2022.

Bezoekers spelen in de tent de Gelijke Kansen Quiz, bekijken de JES dromenvangers van de kinderen en mogen zelf een droom ophangen. JES zet de dromen van kinderen graag om in daden en koppelt enthousiaste vrijwilligers aan kinderen en gezinnen. Zo helpen zij mee de kansen voor kinderen te vergroten en de dromen van ‘onze’ kinderen waar te maken. In de tent zijn kinderen en vrijwilligers van verschillende JES-programma`s aanwezig aan wie de bezoekers al hun vragen kunnen stellen over vrijwillige inzet voor gelijke kansen voor kinderen en jongeren.

School’s cool
Met een uur per week kun je als vrijwilliger veel betekenen voor kinderen, jongeren en gezinnen. Bij JES zijn meer dan 250 vrijwilligers actief voor de VoorleesExpress en School’s cool. Een vrijwillige mentor van School’s cool ondersteunt een jongere bij de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Tess Tensen (programmacoördinator School’s cool bij JES): ‘Gelijke kansen is momenteel een hot item. Bij JES zetten we ons al dik vijftien jaar in voor dit thema. In mijn werk voor School’s cool vraag ik altijd naar de dromen van de kinderen. Wat willen ze later worden en wat willen ze bereiken? Een mentor helpt hen met stapjes in de goede richting om die dromen waar te maken. De 21e krijg je in onze Dromentent een inkijkje in de dromen van de kinderen. Kom gezellig langs en laat je verrassen!‘

JES Dromentent #Leiden2022
Maandag 21 november 2022
Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Locatie: Grasveldje bij het LUMC, Level en Poortgebouw
Entree: Gratis

Gelijke rechten en kansen
Ieder kind recht op ontwikkeling. Dat is de missie van JES Rijnland. JES werkt vanuit de overtuiging dat kinderen en jongeren gelijke rechten hebben op kansen, in het onderwijs en in de samenleving. JES wil deze kansen vergroten met ondersteunende, aanvullende en verrijkende programma’s voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar én hun ouders. Kijk op deze pagina voor meer informatie over de programma’s of bel JES op 071-342 09 00.

School's cool