Persbericht 21 november 2022

Mentorproject School’s cool wint Haagse Vrijwilligersprijs 2022

Afgelopen zaterdag won School’s cool een gedeelde eerste plek als Haagse Vrijwilligersorganisatie van 2022. Wethouder Kavita Parbhudayal reikte de prijzen uit in theater Amare. Voor het project School’s cool verbindt JES Rijnland mentoren aan kinderen, die extra aandacht en begeleiding kunnen gebruiken tijdens hun schooltijd. Nieuwe mentoren die zich volgend jaar willen inzetten voor gelijke kansen voor kinderen kunnen nu al instromen.

Een School’s cool-mentor is een steuntje in de rug voor kinderen (10+) bij de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. De Vrijwilligersprijs is een kers op de taart voor de kinderen en voor Tess Tensen, coördinator School’s cool bij JES Rijnland: ‘Wij vinden het een eer dat we hebben gewonnen, het is een blijk van waardering. We zijn trots op onze vrijwilligers die zich iedere week inzetten voor gelijke kansen voor ‘hun’ kinderen. Het gewonnen geldbedrag gaat natuurlijk naar de kinderen. Mentoren mogen dit gebruiken om een uitje met hun mentee te financieren, bijvoorbeeld naar één van de vele musea of naar het theater.’

Rolmodel
De School’s coolmentor ondersteunt haar of zijn mentee bij het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn voor een succesvolle schoolcarrière. Ook helpt de thuismentor met leren plannen, omgaan met groepsdruk en de middelbare schoolkeuze. De mentor is een rolmodel op wie een tiener kan bouwen en vertrouwen. Met een uurtje per week kunnen vrijwillige mentoren zo het verschil maken in het leven van kinderen.

Ambassadeur Özcan Akyol
Dit schooljaar is schrijver/presentator Özcan Akyol ambassadeur van School’s cool Nederland. JES Rijnland is al vijftien jaar lid van de landelijke organisatie en voert het mentorproject uit in Den Haag, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude. Geïnteresseerde mentoren kunnen zich melden via info@jesrijnland.nl of bel/app met Tess Tensen (programmacoördinator), 06 28491008. De starttrainingen zijn op: 10 en/of 12 januari 2023 en 21 en/of 23 februari 2023. Kijk voor de vrijwilligersvacatures op deze pagina.

Foto: gemeente Den Haag/Valerie Kuypers

Kijk hier de livestream terug over de uitreiking van de Haagse Vrijwilligersprijzen 2022 in theater Amare.

School's cool wint Haagse Vrijwilligersprijs 2022