Professionals: Programma vanaf 10 jaar

WeekendKlas

WeekendKlas biedt nieuwsgierige en ambitieuze kinderen de mogelijkheid hun zelfvertrouwen te vergroten, hun talenten te ontdekken en hun toekomstperspectief te verbreden. Door aanvullend onderwijs op zondag maken kinderen kennis met verschillende vakgebieden en beroepsgroepen, van architect tot banketbakker en van cardioloog tot zelfstandig ondernemer. Ze leren waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden, ze debatteren met elkaar en werken samen. En dat allemaal in het prachtige Rijksmuseum Boerhaave.

De WeekendKlas is voor kinderen uit groep 7-8 en tieners uit de de brugklas. Het traject duurt twee kalenderjaren en bestaat uit 30 lessen per jaar. Elke zondag van 10.15 uur tot 15.00 uur krijgen de kinderen les aan de hand van thema’s zoals gezondheidszorg, techniek en recht & veiligheid, voeding en meer. Om een goed beeld van een beroep te krijgen, gaat de klas regelmatig op excursie om gastsprekers in hun werkomgeving te zien. De WeekendKlas investeert ook extra in taalontwikkeling en leesbevordering.

Leerlingen van de WeekendKlas krijgen een Vriendenpas voor het Rijksmuseum Boerhaave.

De WeekendKlas is voor leerlingen uit de volgende gemeenten: Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude.

De inschrijving voor WeekendKlas 2023 (start in januari) is gesloten. Aanmelden is niet meer mogelijk.
Vragen? Bel met Anna van Damme of Zeynep Uslu!

“Je leert bij de WeekendKlas over heel veel beroepen.
Zo ontdek ik welke beroepen ik wel of juist niet leuk vind.”

Vragen?
Neem contact op met:

Anna van Damme
a.vandamme@jesrijnland.nl
(071) 342 09 00 / 06 41 528 579

Zeynep Uslu
z.uslu@jesrijnland.nl
(071) 342 09 00 / 06 41 528 488

Met dank aan