Professionals: Programma vanaf 10 jaar

WeekendKlas

WeekendKlas biedt nieuwsgierige en ambitieuze kinderen de mogelijkheid hun zelfvertrouwen te vergroten, hun talenten te ontdekken en hun toekomstperspectief te verbreden. Door aanvullend onderwijs op zondag maken kinderen kennis met verschillende vakgebieden en beroepsgroepen, van architect tot banketbakker en van cardioloog tot zelfstandig ondernemer. Ze leren waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden, ze debatteren met elkaar en werken samen. En dat allemaal in het prachtige Rijksmuseum Boerhaave.

WeekendKlas is voor kinderen uit groep 7-8. Het traject duurt minimaal een en maximaal twee kalenderjaren en bestaat uit 30 lessen per jaar (schoolvakanties vrij). Elke zondag van 11 uur tot 15.00 uur krijgen de kinderen les aan de hand van thema’s, van gezondheidszorg, politiek, recht & veiligheid tot kunst, media en dieren & natuur. Om een goed beeld van beroepen te krijgen, gaat de klas regelmatig op excursie om gastsprekers in hun werkomgeving te zien. De WeekendKlas investeert ook extra in taalontwikkeling en leesbevordering.

Leerlingen van de WeekendKlas krijgen een Vriendenpas voor het Rijksmuseum Boerhaave.

De WeekendKlas is voor leerlingen uit de volgende gemeenten: Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude.

WeekendKlas 2024 leerjaar 1 gaat zondag 8 september van start. Aanmelden kan nu al!
Vragen of meer informatie? Bel of app met Chaya Pahladsingh.

“Je leert bij de WeekendKlas over heel veel beroepen.
Zo ontdek ik welke beroepen ik wel of juist niet leuk vind.”

Vragen?
Neem contact op met:

Chaya Pahladsingh
c.pahladsingh@jesrijnland.nl
(071) 342 09 00 / 06 39 843 155

Met dank aan