Professionals: Programma vanaf 10 jaar

School’s cool

School’s cool koppelt kinderen vanaf 10 jaar aan een persoonlijke mentor. Het gaat om tieners die de overstap van het basisonderwijs naar de middelbare school (gaan) maken en daarbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Uit onderzoek blijkt dat mentorprojecten zoals School’s cool de kans op een succesvolle schoolloopbaan vergroten.

Een mentor  luistert, denkt mee en is betrokken. De thuismentor ondersteunt de tiener bij het ontdekken van eigen interesses en talenten. Iemand die kan helpen met het leren plannen van huiswerk, het kiezen van de middelbare school, leren omgaan met groepsdruk en andere onderwerpen die zich voordoen in het leven van jongeren.

De mentor en de jongere spreken wekelijks met elkaar af. Dat kan thuis zijn, op school of op een andere plek waar de deelnemer zich op zijn gemak voelt.

School’s cool wordt (voornamelijk) uitgevoerd voor jongeren uit Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude en Katwijk. Op aanvraag kan School’s cool ook in andere gemeenten worden aangeboden. Onze samenwerkingspartners zijn PROO Leiden en Leiderdorp en SCOL. JES is lid van de landelijke organisatie van School’s cool Nederland.

Starten met dit programma is gedurende het hele jaar mogelijk. Er kan sprake zijn van een wachtlijst.

“Ik had me nooit kunnen voorstellen dat een mentor zo’n verschil zou maken voor mij!”

Vragen?
Neem contact op met:

Tess Tensen
t.tensen@jesrijnland.nl
(071) 342 09 00 / 06 28 491 008

Wilt u nog meer weten over School’s Cool? 
Bekijk dan via de volgende link het Koffietijd-fragment waarin onze collega Zeynep Uslu vertelt over het programma!

Met dank aan