Professionals: Programma vanaf 10 jaar

School’s cool

School’s cool koppelt jongeren aan een persoonlijke mentor. Het gaat om tieners die de overstap van het basisonderwijs naar de middelbare school (gaan) maken of onlangs gemaakt hebben. En die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Een mentor  luistert, denkt mee, is betrokken. Het is iemand die de jongere ondersteunt bij het ontdekken van eigen interesses en talenten. Iemand ook die kan helpen met het leren plannen van huiswerk, met het kiezen van een school voor voortgezet onderwijs, met het leren omgaan met groepsdruk en allerlei andere onderwerpen die zich voordoen.

De mentor en de jongere spreken wekelijks met elkaar af. Dat kan thuis zijn, op school of op een andere plek waar de deelnemer zich op zijn gemak voelt.
Uit onderzoek blijkt dat mentorprojecten zoals School’s cool de kans op een succesvolle schoolloopbaan vergroten.

School’s cool wordt voornamelijk uitgevoerd voor jongeren uit Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Zoeterwoude, Den Haag en Katwijk. Op aanvraag kan School’s cool ook in andere gemeenten worden aangeboden. Onze samenwerkingspartners zijn PROO Leiden en Leiderdorp, SCOL, De Haagse Scholen en Lucas Onderwijs. JES is lid van de landelijke organisatie van School’s cool.

Starten met dit programma is gedurende het hele jaar mogelijk. Er kan sprake zijn van een wachtlijst.

“Ik had me nooit kunnen voorstellen dat een mentor zo’n verschil zou maken voor mij!”

Vragen?
Neem contact op met:

Tess Tensen
t.tensen@jesrijnland.nl
(071) 342 09 00 / 06 28 491 008

Zeynep Uslu
z.uslu@jesrijnland.nl
(071) 342 09 00 / 06 41 528 488

Wilt u nog meer weten over School’s Cool? 
Bekijk dan via de volgende link het Koffietijd-fragment waarin onze collega Zeynep Uslu vertelt over het programma!

Met dank aan