Programma's

WeekendKlas

WeekendKlas biedt nieuwsgierige en ambitieuze kinderen de mogelijkheid hun zelfvertrouwen te vergroten, hun talenten te ontdekken en hun toekomstperspectief te verbreden. Door aanvullend onderwijs op zondag maken kinderen kennis met verschillende vakgebieden en beroepsgroepen, van architect tot banketbakker en van cardioloog tot zelfstandig ondernemer. Ze leren waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. En dat allemaal in het prachtige Rijksmuseum Boerhaave!

“Je leert bij de WeekendKlas over heel veel beroepen. Zo ontdek ik ook welke beroepen ik niet leuk vind.”

Over het programma
WeekendKlas is voor jongeren uit groep 7 tot en met de brugklas, duurt 2 kalenderjaren en bestaat uit 30 lessen per jaar. Elke zondag van 10:15 uur tot 15:00 uur krijgen de kinderen les in het prachtige Rijksmuseum Boerhaave aan de hand van thema’s als gezondheidszorg, techniek en recht & veiligheid. Om een goed beeld van een beroep te krijgen, vertellen bevlogen gastsprekers over hun vak en gaat de klas regelmatig op excursie om beroepen in de praktijk te zien. We waren al in het LUMC,  bij ESTEC en de Tweede Kamer, maar ook winkels of het waterleidingbedrijf. Een kijkje in de WeekendKlas-keuken? Klik hier!

Leerlingen van WeekendKlas krijgen een Vriendenpas voor het Rijksmuseum Boerhaave. Dat betekent dat ze ook kunnen buiten WeekendKlas met hun ouders, broertjes, zusje en vrienden het museum kosteloos kunnen bezoeken.  De leerlingen vergroten hun sociale netwerk met meer rolmodellen, wegwijzers en inspiratoren.
WeekendKlas investeert ook extra in taalontwikkeling. Dat doen we met behulp van Nieuwsbegrip.

Kosten

Meedoen aan WeekendKlas kost €75.- per jaar, inclusief nieuwsbegrip en een Vriendenpas voor Rijksmuseum Boerhaave. Kosten mogen nooit een drempel zijn om mee te doen. Voor ouders die dit niet kunnen betalen is een regeling mogelijk met bijvoorbeeld Stichting Leergeld.

Datum & locatie
De nieuwe klas start in januari 2020. Ga je in september 2019 naar groep 7? Dan kan je je telefonisch of per mail aanmelden voor WeekendKlas 2020.

Contactinformatie
Domein School – Zeynep Uslu (z.uslu@jesrijnland.nl)

071 34 20 900

Met dank aan

Afbeeldingsresultaat voor gemeente leiden          

 

      

 Stichting Eekhoorn                      Stichting Puerto Cruz

           Afbeeldingsresultaat voor stichting boschuysen

 

RC Leiden
RC Leiden AMRC Oost
RC Oegstgeest-Rhijngeest
RC Oegstgeest e.o. RC Zoeterwoude
RC Leiderdorp

Aanmelden voor deelname

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op!

Wilt u iemand spreken die alles in uw eigen taal kan uitleggen?
JES heeft ook medewerkers die Arabisch, Engels, Frans, Pools, Spaans en Turks spreken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Socials