SLIM (Samen Leren In de Morgen)

"Ik heb veel geleerd van deze cursus, niet alleen de Nederlandse taal, maar ook de Nederlandse samenleving, zoals school, openbaar vervoer, boodschappen doen, onderwijs, enz..."

“Bin, een Chinese vader. Hij begon in januari en sprak alleen Engels. Hij vond de lessen en zijn nieuwe leven in Nederland een “challenge”, uitdaging. In de les was hij best stil maar hij werkte hard en sprak na een paar maanden al wat zinnen in het Nederlands.” Aldus SLIM-juf Alma.

Bin stuurde Alma het volgend berichtje: “De tijd is snel voorbij gegaan en vandaag is de laatste les. Ik herinner het me goed de eerste keer dat ik Alma ontmoette. Het volgen van deze cursus is een hele grote uitdaging voor mij. In het begin ken ik helemaal gaan Nederlands. Ik kon niets in de klas begrijpen . Ik ben nu erg blij en opgewonden. Omdat ik door deze cursus van vijf maanden nu een deel van de klas kan begrijpen, het materiaal kan begrijpen. En ik kan een beetjes Nederlands spreken. Deze cursus is erg nuttig voor mij. Ik heb veel geleerd van deze cursus, niet alleen Nederlands, maar ook van de Nederlandse samenleving, zoals school, openbaar vervoer, boodschappen doen, onderwijs, en zo voort. Ik denk dat deze cursus voor mij een hele goede ervaring is. Het is jammer dat de duur van deze cursus een beetje kort is. Daarna zal ik Nederlands blijven leren. Nogmaals heel veel dank voor al juf en klasgenoten hulp. “ (Tekst is bewust onaangepast)

Ook SLIM-juf Jolanda heeft een impactverhaal: “Afgelopen januari zag ik een vrouw zitten in de hal van Het Gebouw. Ze zat er een beetje verloren bij. Ik sprak haar aan en probeerde een praatje met haar aan te knopen in het Nederlands. Dat ging niet. “ Graag  Engels” zei ze. Ik vroeg haar of ze kinderen had en gaf haar een flyer van SLIM. Drie dagen later had ze zich ingeschreven. In de les deed ze goed mee, maar ze vond het moeilijk om zich te uiten. Bij de certificaatuitreiking had ze een kaart voor mij met daarop geschreven: “Je hebt van deze groep een gezin gebouwd. Dank je wel”. Later vertelde ze me dat ze zich eenzaam voelde in Nederland en dankzij de cursus SLIM voor Ouders heeft ze haar Nederlandse taal verbeterd en vrienden gemaakt in de groep.

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op!

Wilt u iemand spreken die alles in uw eigen taal kan uitleggen?
JES heeft ook medewerkers die Arabisch, Engels, Frans, Pools, Spaans en Turks spreken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Socials