Moeders in de Buurt

“We stimuleren elkaar en daar krijg ik energie van”

Alice komt oorspronkelijk uit Burundi en mistte in Nederland contact met anderen. “In Burundi is het heel normaal dat je zonder afspraak bij elkaar binnenloopt en op elkaars kinderen past. In Nederland moest ik het allemaal alleen doen. Ik voelde me eenzaam. Gelukkig veranderde dat toen ik Moeders in de Buurt ontdekte.”

“In Nederland is iedereen erg op zichzelf. Ik ben zelfs nog nooit bij de buren binnen geweest. Dat vind ik jammer. Toen ik drie jaar geleden mijn dochtertje kreeg, voelde ik me erg eenzaam. Ik had niemand om opvoedingsadvies aan te vragen. Maar dat veranderde gelukkig toen ik Moeders in de Buurt ontdekte.

Verschillende geloven

“Bij Moeders in de Buurt leerde ik eindelijk andere moeders kennen. In het begin was ik een beetje huiverig, want iedereen is zo verschillend. We komen uit verschillende landen en hebben verschillende geloven. Ik ben zelf christen en dacht: wat moet ik nou met moslims? Maar dat bleek hartstikke goed te gaan. Iedereen is vriendelijk en het is leuk om met elkaar te praten. We stimuleren elkaar en daar krijg ik energie van.”

Allemaal moeder

“We hebben misschien andere geloven, maar we zijn allemaal moeder. Dat bindt ons en daarin leren we veel van elkaar. De andere moeders hebben me bijvoorbeeld geholpen bij het vinden van een peuterspeelzaal. Ook leerden ze mij om mijn dochter wat meer los te laten. Ik geef haar nu niet meer constant aandacht, maar laat haar ook zelfstandig spelen. En ze slaapt tegenwoordig in haar eigen bedje. Dat geeft mij wat meer rust en tijd, zodat ik weer even kan opladen.”

Rijk sociaal leven

“Zelf probeer ik de andere moeders te stimuleren om niet thuis te blijven zitten, maar goed Nederlands te leren, een opleiding te volgen en aan het werk te gaan. Ik vind het belangrijk om onafhankelijk en zelfstandig te zijn. Dat probeer ik hen ook mee te geven. Wij moeders hebben veel aan elkaar, maar ook onze kinderen spelen samen en krijgen er nieuwe vriendjes en vriendinnetjes bij. Ik ga mijn dochter naar dezelfde basisschool doen, zodat de kinderen samenblijven. Zo krijgt zij ook een rijk sociaal leven en hoeft ze zich niet eenzaam te voelen.”

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op!

Wilt u iemand spreken die alles in uw eigen taal kan uitleggen?
JES heeft ook medewerkers die Arabisch, Engels, Frans, Pools, Spaans en Turks spreken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Socials