Mo vertelt hoe zijn coach hem vertrouwen gaf

Souhail gaf me vertrouwen en bleef me steeds moed inspreken. Zonder hem was ik zeker gestopt en had ik nu geen diploma.

Mo loopt door een ongeluk achter op school en moet veel inhalen. Maar goed plannen is niet zijn sterkste punt. De schoolmentor raadt hem aan mee te doen met School’s cool. Het blijkt een heel goed advies. Mo heeft nu betere resultaten en heeft leren plannen. “Daardoor gaat het nu heel goed op school.”

Intakegesprek

“In het begin twijfelde ik wel of ik mee moest doen met School’s cool. Ik dacht dat ik het allemaal wel zelf kon oplossen. Maar ik ging toch maar naar het intakegesprek. Ik kon aangeven dat ik graag een rustig iemand wilde, maar wel iemand die duidelijke grenzen aangeeft en me wijst op mijn verantwoordelijkheden. Ze gingen voor me op zoek en een tijdje later had ik een kennismakingsgesprek met Souhail. Het klikte meteen tussen ons, dus toen twijfelde ik niet meer. Ik wilde graag meedoen.”

Telefoon als beloning

“Ik ben nu zo blij dat ik die sprong gewaagd heb! Ik heb niet alleen geleerd om te plannen en organiseren, maar ook hoe ik mijn concentratie ergens bij kan houden en mezelf kan belonen als ik goed gewerkt heb. School’s cool heeft me meer inzicht gegeven in mezelf. Souhail keek vaak net even anders naar de situatie. Mijn ouders hadden al tig keer tegen me gezegd dat ik mijn telefoon weg moest leggen bij het studeren. Souhail maakte duidelijk waarom: hoe meer je met je telefoon bezig bent, hoe langer het duurt voordat je klaar bent met studeren. Als je je telefoon weglegt, ben je snel klaar en heb je daarna alle tijd voor je telefoon. Maak van je telefoon dus een beloning in plaats van een afleiding. Dat werkte.”

Zelfdiscipline

“School deed best wel moeilijk en ik heb echt moeten knokken voor mijn vakken. Maar Souhail gaf me vertrouwen en bleef me steeds moed inspreken. Zonder hem was ik zeker gestopt en had ik nu geen diploma. Ik moet nu mijn eigen tijd indelen. Het gaat heel goed dankzij alles wat Souhail me geleerd heeft. Ik kan echt iedereen aanraden om deel te nemen aan School’s cool. Weet je niet goed wat je wilt of kom je ergens niet uit? Gewoon meedoen!”