Reham weet nu uit welke beroepen zij kan kiezen

Tijdens WeekendKlas mag je veel praten, samenwerken en zelf dingen doen.

Toen bij Reham op school over de WeekendKlas werd verteld, wilde zij meteen meedoen. “Het leek me leuk en vooral handig omdat ik nog niet wist wat ik wilde worden. En bij de WeekendKlas hoor je op een leuke manier heel veel over verschillende beroepen.”

Niet zoals een gewone school

“Ik ben nu klaar met WeekendKlas. Jammer, want ik vond het heel leuk. Gelukkig doet mijn jongere broertje Ahmed nog mee en mag ik vaak helpen bij een sportdag of een feestje. Dan zie ik mijn oude klasgenootjes ook weer eens. WeekendKlas is echt heel gezellig. Het is niet zoals een gewone school. Daar moet je stil zijn en stil zitten. Maar tijdens WeekendKlas mag je juist veel praten, samenwerken en zelf dingen doen. Daar word je zelfstandig van. Als ik vroeger iets niet wist dan vroeg ik het aan mijn moeder. Maar nu zoek ik het zelf op, bijvoorbeeld op internet.”

Nieuwe woorden

“Ik heb nu ook een grotere woordenschat. We kregen elke week informatie over de gastsprekers die vertelden over hun beroep. Er was ook altijd een lijst met woorden die met de gastspreker te maken hadden. Als we een woord niet kenden, vroegen we wat het betekende. Daar maakten we dan een woordweb van. Zo leer je veel nieuwe woorden. Aan het eind van elk jaar krijg je een certificaat. Daar ben ik heel blij mee, want het helpt je later als je werk zoekt. Dan heb je iets extra’s. En ik vind straks makkelijker een stage. Ik weet alleen nog steeds niet wat ik wil worden. Maar het is nu wel makkelijker om te kiezen omdat ik nu tenminste weet uit welke beroepen ik allemaal kan kiezen.”