Corona-maatregelen JES Rijnland

Het coronavirus brengt onrustige tijden met veel onzekerheid met zich mee.

JES Rijnland volgt de officiële berichtgeving nauwlettend. Onze bronnen zijn; de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de website van de WHO (World Health Organization).

Juist in deze tijd is het van groot belang om gezinnen zo goed mogelijk te blijven ondersteunen. Daarom gaan wij door met onze werkzaamheden, conform de richtlijnen van het RIVM.

Per gezin wordt gekeken wat de meest gepaste manier/methode is om deze periode te overbruggen. De thuisprogramma’s gaan door, bij voorkeur buiten of op een locatie waar de afstand van 1,5 meter gewaarborgd kan worden. Indien dit niet mogelijk is, zal de medewerker, stagiair of vrijwilliger veiligheids- en hygiënemaatregelen naleven (mondkapje / desinfectie / afstand 1,5 meter). Voorafgaand aan de afspraken doet JES een gezondheidscheck met deelnemers. Zie de Gezondheidscheck Corona (pdf) voor meer informatie.

Groepsbijeenkomsten met ouders gaan momenteel niet door. In overleg probeert JES alternatieven te bieden.
Groepsbijeenkomsten met kinderen (zoals WeekendKlas en HuiswerkKamers) gaan wel door. Ouders wordt verzocht niet mee naar binnen te gaan.

Vrijwilligers zijn vrij om te bepalen of zij een huisbezoek doen. JES voorziet alle huidige vrijwilligers van een mondkapje en desinfectiegel om de veiligheids- en hygiënemaatregelen na te leven.

Heeft u de komende periode vragen of ideeën die u graag wilt delen, neem dan contact op met uw contactpersoon bij JES.

Voor de meest actuele Corona informatie, uitleg en adviezen, verwijzen wij u naar de website van Pharos. Deze informatie is in verschillende talen beschikbaar, namelijk; Arabisch, Chinees, Engels, Farsi, Frans, Papiaments, Pools, Somalisch, Spaans, Tigrinya en Turks.

 

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op!

Wilt u iemand spreken die alles in uw eigen taal kan uitleggen?
JES heeft ook medewerkers die Arabisch, Engels, Frans, Pools, Spaans en Turks spreken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Socials