Professionals: Programma vanaf 9 jaar

Zomerschool

Zomerschool is een uitdagend programma voor kinderen voor wie de zomervakantie te lang duurt. Met deze extra onderwijstijd wordt de taalvaardigheid versterkt en ontwikkelen deelnemende leerlingen op speelse wijze meer zelfsturing, zelfkennis en zelfvertrouwen. Dit gebeurt aan de hand van aansprekende thema’s als ‘reclame’ en ‘water’.

Zomerschool is voor leerlingen die van groep 6 naar groep 7 of van groep 7 naar groep 8 gaan. De leerlingen worden geselecteerd in overleg met de scholen. Kinderen mogen een week meedoen met Zomerschool. Op aanvraag kan dit programma ook in andere gemeenten worden aangeboden.

In 2023 organiseren we Zomerschool alleen voor kinderen uit de gemeente Katwijk. Het thema dit jaar is water. Locatie: Prins Willem Alexanderschool, Parsstraat 1-3, Katwijk aan Zee.

Zomerschool is ontwikkeld door JES Rijnland en gebaseerd op inzichten uit de wetenschap. Wil je als onderwijsinstelling meedenken over onze Zomerschool of kun je input gebruiken van JES bij het vormgeven van een nieuwe Zomerschool, neem dan contact met ons op. Wij denken graag mee!

Zomerschool 2023

  • Week 1: 31 juli t/m 4 augustus 2023
  • Week 2: 7 augustus t/m 11 augustus 2023

“Ik verveelde me altijd in de zomervakantie. Nu heb ik nieuwe vrienden gemaakt en weet ik meer over reclames maken dan mijn oudere zus!”

  • We doen leuke opdrachten, over water bijvoorbeeld. Heel lekker als het warm is!

  • We hebben ook leren filmen en presenteren. Dat was zo leuk!

  • Wie had dat verwacht: leren in de vakantie is leuk!

  • Natuurlijk werken - en lachen - we veel samen

Vragen?
Neem contact op met:

Zeynep Uslu
z.uslu@jesrijnland.nl
(071) 342 09 00 / 06 41 528 488

Met dank aan