Professionals: Programma vanaf 9 jaar

Zomerschool

Zomerschool is een uitdagend programma voor kinderen voor wie de zomervakantie te lang duurt. Met deze extra onderwijstijd wordt de taalvaardigheid versterkt en ontwikkelen deelnemende leerlingen op speelse wijze meer zelfsturing, zelfkennis en zelfvertrouwen. Dit is afgelopen jaren gebeurd aan de hand van verschillende aansprekende thema’s zoals reclame, plastic en water.

Zomerschool is voor leerlingen die van groep 6 naar groep 7 of van groep 7 naar groep 8 overgaan. De leerlingenselectie gaat in overleg met de scholen. Kinderen mogen een week meedoen met Zomerschool. Op aanvraag kan dit programma ook in andere gemeenten worden aangeboden.

In 2024 organiseren we Zomerschool alleen voor kinderen uit de gemeente Katwijk.
Locatie: Bibliotheek Katwijk aan Zee Schelpendam 1, 2225 MA in Katwijk. Het thema dit jaar is plastic.

Zomerschool is ontwikkeld door JES Rijnland en gebaseerd op inzichten uit de wetenschap. Wil je als onderwijsinstelling meedenken over onze Zomerschool of kun je input gebruiken van JES bij het vormgeven van een nieuwe Zomerschool, neem dan contact met ons op. Wij denken graag mee!

“Ik verveelde me altijd in de zomervakantie. Nu heb ik nieuwe vrienden gemaakt en weet ik meer over reclames maken dan mijn oudere zus!”

  • We doen leuke opdrachten, over water bijvoorbeeld. Heel lekker als het warm is!

  • We hebben ook leren filmen en presenteren. Dat was zo leuk!

  • Wie had dat verwacht: leren in de vakantie is leuk!

  • Natuurlijk werken - en lachen - we veel samen

Vragen?

Neem contact op met:

Floor ten Bruggen Cate
f.tenbruggencate@jesrijnland.nl
(071) 342 09 00 / 06 24 624 594

Met dank aan