Programma's

Zomerschool

De zomervakantie duurt voor sommige kinderen te lang; zij hebben last van een zomer-dip. Zomerschool is een uitdagende en zinvolle besteding van de zomervakantie. Met extra onderwijstijd, gericht op het versterken van de taalvaardigheid, voorkomt Zomerschool dat het taalniveau daalt. Leerlingen die meedoen ontwikkelen meer zelfsturing, zelfkennis en zelfvertrouwen.

“Ik verveelde me altijd in de vakantie. Nu heb ik nieuwe vrienden gemaakt en weet ik meer over genetische manipulatie dan mijn oudere zus!”

 

Over het programma
Zomerschool biedt in de zomervakantie les aan kinderen die de overstap maken van groep 6 naar groep 7  en van groep 7 naar groep 8.

In elke lesweek komt er een thema aan bod. Alle les-onderdelen zijn gekoppeld aan deze thema’s. In de zomervakantie 2017 was het thema Genetische manipulatie of Reclame. Kinderen en hun ouders mogen zelf beslissen of zij één of twee weken meedoen. Een week van de Zomerschool bestaat uit vijf lesdagen van 9:00 uur tot 15:00 uur. De leerlingen worden geselecteerd in overleg met het basisonderwijs.

Kosten
Meedoen aan Zomerschool kost € 15,- per week.

Locatie
Kinderrechtenhuis (Hooglandse Kerkgracht 17)

Contactinformatie
Domein School – Jolanda Borst
071 342 09 00

Met dank aan Stichting Utopa Weeshuis

 

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op!

Wilt u iemand spreken die alles in uw eigen taal kan uitleggen?
JES heeft ook medewerkers die Arabisch, Engels, Frans, Pools, Spaans en Turks spreken.