Programma's

Zomerschool

De zomervakantie duurt voor sommige kinderen te lang; zij hebben last van een zomerdip. Zomerschool is een uitdagende en zinvolle besteding van de zomervakantie. Met extra onderwijstijd, gericht op het versterken van de taalvaardigheid, voorkomt Zomerschool dat het taalniveau daalt. Leerlingen die meedoen ontwikkelen meer zelfsturing, zelfkennis en zelfvertrouwen. Daarnaast leren kinderen alles over watertechniek. Hoe voorkom je dat een plein, wijk of land overstroomt? Na het volgen van thema water, kunnen de leerlingen zich echte waterexperts noemen.

“Ik verveelde me altijd in de zomervakantie. Nu heb ik nieuwe vrienden gemaakt en weet ik meer over reclames maken dan mijn oudere zus!”

Corona maatregelen JES Rijnland
Het Coronavirus brengt onrustige tijden met zich mee. JES Rijnland volgt de officiële berichtgeving volgens het RIVM en de WHO nauwlettend. Meer informatie over de genomen maatregelen bij JES, treft u via deze link.

Heeft u de komende periode vragen en/of ideeën die u wilt delen, neem dan contact op met uw contactpersoon bij JES.

Door  de vele aanmeldingen voor Zomerschool 2020, doet JES samen met scholen en partners haar best om een herfst en/of winterschool te organiseren. Interesse? Laat het ons weten via info@jesrijnland.nl. U mag ons ook even bellen op 071-3420900.

Over het programma Zomerschool
Zomerschool biedt in de zomervakantie een leerzaam en uitdagend programma aan kinderen die de overstap maken van groep 6 naar groep 7  en van groep 7 naar groep 8.

In elke lesweek komt er een thema aan bod. Alle les-onderdelen zijn gekoppeld aan deze thema’s. In 2020 zijn de thema’s Reclame en Water. Kinderen en hun ouders mogen zelf beslissen of zij één of twee weken meedoen. Een lesweek van de Zomerschool is van maandag t/m vrijdag van 10.15 uur tot 16:15 uur. De leerlingen worden geselecteerd in overleg met het basisonderwijs.

Data & locaties:
De data van Zomerschool 2021 zijn nog niet bekend.

Zomerschool is toegankelijk voor kinderen/jongeren uit de gemeente Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude en Katwijk.

Locatie
– Rijksmuseum Boerhaave
Lange Sint Agnietenstraat 10, Leiden

– Nieuwe Energie
3e Binnenvestgracht 23, Leiden

– Museum De Lakenhal
Oude Singel 32, Leiden

Contactinformatie
Zeynep Uslu (z.uslu@jesrijnland.nl)
Anna van Damme (a.vandamme@jesrijnland.nl)
(071) 342 09 00

Wil je als onderwijsinstelling meedenken met/over onze Zomerschool of wil input van JES bij het vormgeven van een nieuwe Zomerschool, neem dan contact met ons op. Wij denken graag mee!

Folder
Bekijk de folder van Zomerschool.
Let op: dit is een folder van Zomerschool 2020 (zomervakantie). Locaties/data zullen wijzigen in 2021.

Met dank aan

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op!

Wilt u iemand spreken die alles in uw eigen taal kan uitleggen?
JES heeft ook medewerkers die Arabisch, Engels, Frans, Pools, Spaans en Turks spreken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Socials