Programma's

VoorleesExpress

Voorlezen is heel goed voor kinderen, maar lang niet vanzelfsprekend voor alle ouders. Het is een rustmoment voor het slapengaan... Samen lezen, verhalen vertellen en gesprekjes voeren is gezellig en boeken vergroten de wereld van kinderen. VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis.

Bij VoorleesExpress zien ouders en kinderen hoe leuk voorlezen is. Op een gezellige manier stimuleren we de taal!

Activiteiten tijdens Corona
Wij gaan (online) gewoon door met onze werkzaamheden. Op dit moment zijn het hele onrustige tijden met veel onzekerheid. Ondanks dat we niet meer gaan voorlezen bij gezinnen thuis, zullen we zowel gezinnen als voorlezers ook in deze tijden zo goed mogelijk blijven ondersteunen. Wij voorzien gezinnen dan ook van lees-, spel- en knutselmaterialen die we langsbrengen of (digitaal) opsturen.

De bibliotheken in Leiden, Leiderdorp en Voorschoten zijn ook tijdelijk gesloten. De online diensten van de bibliotheek (e-books, LuisterBieb) zijn beschikbaar voor alle voorlezers en gezinnen die lid zijn van de bibliotheek. Geleende boeken kan je thuis houden, daar betaal je geen boete voor.

Hebben jullie de komende periode nog vragen en/of ideeën die jullie willen delen, dan zijn Souhailla (06- 24 92 28 93) en Fariidah (06- 41 95 27 16) mobiel bereikbaar. De fysieke bijeenkomsten gaan, conform het RIVM, voorlopig niet door.

Over het programma
VoorleesExpress is voor ouders met kinderen tussen de 2 en 10 jaar. Dit programma bestaat uit 20 huisbezoeken en wordt uitgevoerd door enthousiaste vrijwilligers. Ouders krijgen handvatten hoe zij thuis aandacht kunnen besteden aan taal door middel van het lezen van verhalen. Een mooi moment samen, waar kinderen veel van leren!

Vrijwillige voorlezer worden?
Geniet jij enorm van boeken en wil jij ook de wereld van een kind vergroten door samen te lezen, dat kan in Leiden en omgeving! Zorg ervoor dat een kind kennismaakt met de waanzinnige wereld van boeken, reis met ze mee naar plekken waar ze anders misschien niet zullen komen. Word vrijwillige voorlezer of coordinator van VoorleesExpress Leiden en omgeving!

Kosten
Meedoen aan VoorleesExpress kost voor de deelnemer €10,- voor 20 huisbezoeken.

Locatie
JES Rijnland voert VoorleesExpress uit in: Leiden, Leiderdorp en Voorschoten

Start
Doorlopend

Contactinformatie
Fariidah van Leeuwen (f.vanleeuwen@jesrijnland.nl)
Souhailla Harsal (s.harsal@jesrijnland.nl)
(071) 342 09 00

Met dank aan

BplusC
VoorleesExpress
Vastenactie
De Sleutels
Ons Doel
Sportfondsen Leiderdorp
Portaal
Oranje Fonds
Madurodam
WOZ Fonds

Aanmelden voor deelname

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op!

Wilt u iemand spreken die alles in uw eigen taal kan uitleggen?
JES heeft ook medewerkers die Arabisch, Engels, Frans, Pools, Spaans en Turks spreken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Socials