Programma's

SLIM – Samen Leren In de Morgen

Ouders leren bij SLIM voor ouders de taal van de basisschool. Moeders en vaders uit dezelfde wijk komen samen om de Nederlandse taal te leren. De lessen sluiten aan bij het onderwijs van hun kind. Elke les heeft een thema, bijvoorbeeld: Kleding, Ziek en gezond, Het rapport of Het voortgezet onderwijs. Als je beter Nederlands begrijpt en spreekt, kun je je kind beter ondersteunen in het schoolgaan.

“Door SLIM weet ik beter wat mijn kind leert op school en kan ik makkelijker in gesprek met de juf”

Activiteiten tijdens Corona
Wij gaan (online) gewoon door met onze werkzaamheden. Op dit moment zijn het hele onrustige tijden met veel onzekerheid. Maar wij zullen de deelnemers ook in deze tijden zo goed mogelijk blijven ondersteunen middels online middelen en bijeenkomsten.

Hebben jullie de komende periode nog vragen en/of ideeën die jullie willen delen, dan is Jolanda Hezemans (06 – 81 51 90 10) mobiel bereikbaar. De fysieke bijeenkomsten gaan, conform het RIVM, voorlopig niet door.

Over het programma
SLIM biedt Nederlandse taallessen op de basisschool voor ouders met kinderen tussen de 0 en 12 jaar, die het Nederlands nog niet goed spreken of begrijpen (niveau A0/A1/A2). Ouders krijgen 2 keer per week in de ochtend 3 uur Nederlandse les. Het programma duurt 20 weken en bestaat uit 40 lessen. SLIM voor ouders wordt gegeven op een basisschool in twee wijken in Leiden: Leiden-Noord en Leiden-Zuidwest.

Kosten
Deelname aan SLIM kost eenmalig € 40,-.

Startmaanden 
september en februari

Contactinformatie
Domein Wijk – Alma Zomer (a.zomer@jesrijnland.nl) en Jolanda Hezemans (j,hezemans@jesrijnland.nl)

071 342 09 00

Met dank aan

BplusC bibliotheek
OnderwijsAdvies - logopedie

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op!

Wilt u iemand spreken die alles in uw eigen taal kan uitleggen?
JES heeft ook medewerkers die Arabisch, Engels, Frans, Pools, Spaans en Turks spreken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Socials