Programma's

School's cool

School's cool Leiden/Den Haag biedt jongeren ondersteuning bij het ontdekken van hun interesses en talenten. Onze mentoren zijn vrijwilligers met tijd, aandacht en een frisse blik gericht op de toekomst. Uit onderzoek blijkt dat mentorprojecten zoals School's cool de kans op een succesvolle schoolloopbaan vergroten.

“Ik had me nooit kunnen voorstellen dat een mentor zo’n verschil zou maken voor mij!”

Corona maatregelen JES Rijnland
Het Coronavirus brengt onrustige tijden met zich mee. JES Rijnland volgt de officiële berichtgeving volgens het RIVM en de WHO nauwlettend. Meer informatie over de genomen maatregelen bij JES, treft u via deze link.

Heb je in deze periode vragen over School’s Cool Leiden/Den Haag, neem dan contact op met Zeynep Uslu, z.uslu@jesrijnland.nl (06-24624748) of  Anna van Damme, a.vandamme@jesrijnland.nl (06- 41528579).

Vrijwillige mentor worden?
Als vrijwillige mentor motiveer je een kind of jongere om het beste uit zichzelf te halen. Jij en de jongere/het kind worden zorgvuldig aan elkaar gekoppeld en je wordt regelmatig getraind om ook het beste uit jezelf te halen. Ongeveer een jaar lang komen jullie eens per week samen. Jullie kunnen dan samen motiverende, leerzame en zinvolle activiteiten doen.

In veel gevallen spreken jullie thuis af, maar het kan ook ergens anders. Je hebt regelmatig contact met zijn/haar ouder(s) en school. Je zet je jongere of kind aan om doelen te stellen en zelf stappen te zetten. Ook bij het organiseren en plannen van het huiswerk, het leren ‘leren’ en ervoor zorgen dat hij/zij in alle opzichten steviger in de schoenen staat, speel jij een belangrijke rol. Zo blijft het ‘naar school gaan’ leuk en wordt de kans op het afmaken van de schoolloopbaan vergroot.

Met School’s Cool ondersteun je de jongere/het kind met name op belangrijke momenten als profielkeuze, overstap naar een andere school, bij oriëntatie op de arbeidsmarkt of ter verbetering van de studie- en/of sociale vaardigheden. Als vrijwilliger ben jij een rolmodel voor hen die onvoldoende steun ervaren vanuit hun directe omgeving.

Dankzij vrijwilligers zoals jij zullen jongeren met plezier en vertrouwen naar school (blijven) gaan. Aanmelden? Klik op de link!

Datum & locatie
Doorlopend in Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Zoeterwoude en Den Haag.

Samenwerking
Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met PROO Leiden en Leiderdorp, SCOL, De Haagse Scholen en Lucas Onderwijs.

Contactinformatie
Zeynep Uslu (06-24624748) (z.uslu@jesrijnland.nl)
Anna van Damme (06- 41528579) (a.vandamme@jesrijnland.nl)
Tel: (071) 342 09 00

Met dank aan

School's Cool
Fonds1818
Oranje Fonds
Stichting Kinderpostzegels
De Regenboog
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Aanmelden voor deelname

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op!

Wilt u iemand spreken die alles in uw eigen taal kan uitleggen?
JES heeft ook medewerkers die Arabisch, Engels, Frans, Pools, Spaans en Turks spreken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Socials