Programma's

Ouders ontmoeten Ouders 10+

Ouderschap en opvoeding roepen bij ouders in elke leeftijdsfase nieuwe vragen op. Tijdens de bijeenkomsten ontmoeten ouders elkaar, worden ervaringen uitgewisseld en krijgen ouders handvatten om thuis verder mee aan de slag te gaan.

“De verhalen van andere ouders hebben mij geïnspireerd voor de omgang met mijn eigen kind!”

Over het programma

De bijeenkomsten van Ouders ontmoeten Ouders bieden de mogelijkheid om met elkaar, onder leiding van een professional, in gesprek te gaan over ouderschap en opvoeding aan de hand van thema’s die op dat moment bij de ouders leven.

Wij bieden o.a. de volgende thema’s aan bij dit programma: Meertalig opvoeden, puberteit, hoe kies ik een (basis)school, wat leert mijn kind op school/de peuterspeelzaal, regels en grenzen, gezond eten etc.

Ouders van kinderen van 0 tot 18 jaar, kunnen op twee manieren deelnemen aan deze bijeenkomsten, namelijk:

Groepsbijeenkomsten;
Een ouder kan zich bij JES aanmelden om over een onderwerp in gesprek te gaan. Bij minimaal 8 aanmeldingen wordt een bijeenkomst georganiseerd met een professional. Mochten er niet genoeg aanmeldingen zijn, dan zal er altijd met de ouders gekeken worden of een individueel gesprek wenselijk is en/of een huiskamergesprek plaats kan vinden.

Huiskamergesprekken;
Indien een deelnemer andere ouders kent met dezelfde vraag, kan de gastvrouw een groep van (minimaal) 5 ouders thuis uitnodigen. Een professional van JES sluit aan bij de bijeenkomst om informatie te geven, dit gesprek te begeleiden en om ervoor te zorgen dat alle vragen behandeld worden. Het delen van ervaringen biedt voor veel ouders herkenning en inzicht

De bijeenkomsten duren 1,5- 2 uur en kunnen eenmalig zijn, maar kunnen ook een vervolg hebben. Dit vervolg kan met dezelfde groep uitgevoerd worden, met een nieuwe groep of in individuele gesprekken.

Contactinformatie
Domein Wijk – Sjanet van Niekerk (s.vanniekerk@jesrijnland.nl)

071 342 09 00

Aanmelden voor deelname

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op!

Wilt u iemand spreken die alles in uw eigen taal kan uitleggen?
JES heeft ook medewerkers die Arabisch, Engels, Frans, Pools, Spaans en Turks spreken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Socials