Programma's

Opstapje

Soms is het lastig om te weten wat je thuis kunt doen om je kind te helpen in zijn of haar ontwikkeling. Dit programma laat ouders in de thuissituatie zien hoe zij door samen te spelen hun kind een goede start kunnen geven op de basisschool. Het programma duurt in totaal twee jaar.

“Voor wij begonnen met Opstapje speelden we bijna nooit samen. Nu spelen we elke dag”

Activiteiten tijdens Corona
Wij gaan (online) gewoon door met onze werkzaamheden. Op dit moment zijn het hele onrustige tijden met veel onzekerheid. Maar wij zullen gezinnen ook in deze tijden zo goed mogelijk blijven ondersteunen via tips op onze social media kanalen en (online) contact via bellen, appen of skypen. We kijken per gezin wat de meest gepaste manieren/methoden zijn om deze periode te overbruggen, bijvoorbeeld door het voorzien van lees-, spel- en knutselmaterialen die we langsbrengen of (digitaal) opsturen.

Hebben jullie de komende periode nog vragen en/of ideeën die jullie willen delen, dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon. De fysieke bijeenkomsten gaan, conform het RIVM, voorlopig niet door.

Over het programma
Opstapje is bedoeld voor ouders met kinderen van 2 tot 4 jaar oud. Een medewerker van JES Rijnland komt 2 jaar lang thuis bij een gezin. In het eerste jaar komt de medewerker elke week een half uur thuis, in het tweede jaar is dit om de week ongeveer een uur. Dit programma toont ouders hoe zij thuis spelenderwijs aandacht kunnen besteden aan de ontwikkeling van hun kind.

De ene keer wordt gebruik gemaakt van de materialen van Opstapje en de andere keer van de materialen die al in huis aanwezig zijn. Zo krijgen kinderen een ‘opstapje’ naar de basisschool.

Kosten
Meedoen aan Opstapje kost € 50,- voor 2 jaar.

Datum & locatie
Het gehele jaar door, bij gezinnen thuis.

Contactinformatie
Sjanet van Niekerk (s.vanniekerk@jesrijnland.nl en/of +31 6 40447489)
(071) 342 09 00

Aanmelden voor deelname

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op!

Wilt u iemand spreken die alles in uw eigen taal kan uitleggen?
JES heeft ook medewerkers die Arabisch, Engels, Frans, Pools, Spaans en Turks spreken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Socials