Programma's

HuiswerkKamer

De HuiswerkKamer is bedoeld voor kinderen tussen 10 en 15 jaar die extra ondersteuning kunnen gebruiken bij het maken van hun huiswerk. Bijvoorbeeld omdat het voor hun ouders moeilijk is om te helpen of omdat er thuis geen rustige plek is om huiswerk te maken.

Begeleiders helpen hen bij het plannen en maken van hun schoolwerk. Daarnaast is de HuiswerkKamer een plek om te ontspannen en kennis te maken met kunst, cultuur en sport. De activiteiten en excursies dragen bij aan hun persoonlijke ontwikkeling en verruimen hun visie op hun eigen leven. De school selecteert de leerlingen die mee kunnen doen. De HuiswerkKamer wordt georganiseerd in samenwerking met BplusC, scholen en schoolbesturen.

Over het programma

De HuiswerkKamer is voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool en leerlingen uit klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Leerlingen bezoeken de HuiswerkKamer (minimaal) een half jaar en krijgen een of twee keer per week ’s middags extra ondersteuning in kleine groepjes. Een paar keer per jaar organiseert de HuiswerkKamer workshops, uitstapjes of gastlessen voor de hele groep.

Kosten
15 euro per 6 maanden en er kan een kleine bijdrage gevraagd worden voor excursies.

Datum & locatie
De HuiswerkKamer is er op 2 locaties: in de bibliotheek van Leiden-Noord (maandag en donderdag) en in de bibliotheek van de Merenwijk (dinsdag en donderdag).

Informatie voor scholen en professionals
Hebt u een leerling voor wie de HuiswerkKamer mogelijk een uitkomst is? Laat het ons weten. We sturen u dan meer informatie over het programma en de aanmeldingsprocedure.

Contactinformatie
Laura van der Hulst (L.vdhulst@jesrijnland.nl)

071 342 09 00

Aanmelden voor deelname

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op!

Wilt u iemand spreken die alles in uw eigen taal kan uitleggen?
JES heeft ook medewerkers die Arabisch, Engels, Frans, Pools, Spaans en Turks spreken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Socials