Programma's

HuiswerkKamer

Kinderen tussen de 10 en 15 jaar krijgen extra ondersteuning bij het maken van hun huiswerk. Als het voor hun ouders moeilijk is om te helpen of er thuis geen (rustige) plek is om huiswerk te maken, kunnen kinderen naar de HuiswerkKamer. Begeleiders helpen hen dan bij het plannen en maken van hun schoolwerk.

Bij de HuiswerkKamer maak je je huiswerk onder begeleiding en maak je kennis met kunst, cultuur en sport!

Activiteiten tijdens Corona
Wij gaan (online) gewoon door met onze werkzaamheden. Onze begeleiders zijn online beschikbaar tijdens de reguliere HuiswerkKamer-dagen (bellen/appen/mailen kan allemaal). Dus stel vooral je vragen! Je kunt als deelnemer ook een (video)belafspraak maken met je begeleider, hieronder vind je de contactgegevens per locatie. De fysieke bijeenkomsten gaan, conform het RIVM, voorlopig niet door.

Over het programma
De HuiswerkKamer is voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool en leerlingen uit klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Leerlingen bezoeken de HuiswerkKamer (minimaal) een half jaar en krijgen een of twee middagen per week extra ondersteuning in kleine groepjes. Een paar keer per jaar organiseert de HuiswerkKamer workshops, uitstapjes of gastlessen voor de hele groep.

Naast het maken van huiswerk onder begeleiding, is de HuiswerkKamer dus ook een plek om te ontspannen en kennis te maken met kunst, cultuur en sport. De activiteiten en excursies dragen bij aan de persoonlijke ontwikkeling van deelnemers en verruimen hun visie op hun eigen leven.

De HuiswerkKamer wordt georganiseerd in samenwerking met scholen en schoolbesturen. Scholen selecteren zelf de leerlingen die mee kunnen doen, maar u kunt uw kind ook zelf aanmelden.

Kosten
15 euro per 6 maanden en er kan een kleine bijdrage gevraagd worden voor excursies.

Datum & locatie
De HuiswerkKamer is er op twee locaties in Leiden:

Leiden Noord: BplusC in het Gebouw

Zuid West: Het Vijf Hovenhuis

De lessen zijn voor alle twee de locaties altijd tussen 15:00 en 19:00 uur.

Vrijwillige huiswerkbegeleider worden?
Als vrijwillige huiswerkbegeleider help je kinderen – op een van de locaties – bij hun huiswerk. Daarnaast ben je een luisterend oor en een rolmodel voor de nieuwsgierige kinderen van vandaag. Ervaring in het onderwijs is een pre, maar geen must. Voor vragen en/of aanmelden kan je contact opnemen met Sandra van het Schip (zie hieronder).

Informatie voor scholen en professionals
Heeft u een leerling voor wie de HuiswerkKamer mogelijk een uitkomst biedt? Laat het ons weten. We sturen u dan meer informatie over het programma en de aanmeldingsprocedure.

Contactinformatie
Sandra van het Schip (s.vanhetschip@jesrijnland.nl)
(071) 342 09 00

Aanmelden voor deelname

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op!

Wilt u iemand spreken die alles in uw eigen taal kan uitleggen?
JES heeft ook medewerkers die Arabisch, Engels, Frans, Pools, Spaans en Turks spreken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Socials