Corona maatregelen

Het coronavirus brengt onrustige tijden met veel onzekerheid met zich mee.

JES Rijnland volgt de officiële berichtgeving nauwlettend. Juist in deze tijd is het van groot belang om gezinnen zo goed mogelijk te blijven ondersteunen. Daarom gaan wij door met onze werkzaamheden, conform de richtlijnen van het RIVM.

Per gezin wordt gekeken wat de meest gepaste manier/methode is om deze periode te overbruggen. De thuisprogramma’s gaan door, echter wel in andere vorm: online, buiten of op een locatie waar de 1,5 m afstand gewaarborgd kan worden. Voorafgaand aan de afspraken doet JES een gezondheidscheck met deelnemers. Zie pdf Gezondheidscheck hiernaast voor meer informatie.

Groepsbijeenkomsten
Groepsbijeenkomsten met ouders, waaronder de Speelgroep, gaan momenteel niet door. In overleg probeert JES alternatieven te bieden.
WeekendKlas gaat wel door.

Vrijwilligers
Vrijwilligers zijn vrij om te bepalen of zij een huisbezoek doen. JES voorziet alle huidige vrijwilligers van een mondkapje en desinfectiegel om de veiligheids- en hygiënemaatregelen na te leven.

Heb je de komende periode vragen of ideeën die je graag wilt delen, neem dan contact op met je contactpersoon bij JES.

Deze tekst is voor het laatst bewerkt op: 15-02-2021

  • Actuele informatie
    • Actuele informatie is te vinden op de website van Pharos.
    • In verschillende talen beschikbaar; Arabisch, Chinees, Engels, Farsi, Frans, Papiaments, Pools, Somalisch, Spaans, Tigrinya en Turks.
  • Bronnen
    • de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)
    • de website van de WHO (World Health Organisation).